DMJX flyttar in i nya lokaler

Bild: Arkitema Architects

Danmarks Medie- och Journalisthögskola i Århus flyttar i augusti 2019 in i nya lokaler ritade av Arkitema Architects. De gamla lokalerna i Skejby ska ersättas med en helt ny lärandemiljö där DMJX blir en av de första institutionerna i nya Campus Katrinebjerg.

Danmarks Medie- och Journalisthögskola (DMJX) ska byta betongbyggnaderna i Skejby mot en ny skola som uppfyller alla krav för en hållbar utbildningssinstitution. När högskolan i augusti 2019 flyttar till Campus Katrinebjerg i Århus blir det i en helt ny byggnad som bland annat har inspirerats av himlen. Ovanför en grund utformad som ett stabilt lärandelandskap ligger de övre våningarna med ett lätt och luftigt arkitektoniskt uttryck - “Mediehimlen”.

Byggnaden kommer att innehålla allt som en modern medie- och journalisthögskola använder för produktion, undervisning och forskning. Samtidigt ska skolan bli en central del av det nya campusområdet där det kommer finnas liv dygnet runt. Därför har Arkitema skapat ett förslag som inbjuder och öppnar byggnaden för alla som rör sig i ett modernt campusområde.

- Vi är naturligvis mycket stolta över att rita en så viktig institution i Århus och Danmark. Vi hade fokus på att skapa en arkitektonisk lösning som dels markerar DMJX i det nya campusområdet och dels säkerställer en ljus och öppen undervisningsmiljö som uppfyller alla önskemål för en samtida och välfungerande institution, säger Pernille Østergaard Svendsen, affärsområdeschef för Arkitema Learning i ett pressmeddelande.