Betongspecial: Sprickor och fukt åtgärdas med unik betonglösning

Impregnering av bro i Hässleholm för Trafikverket/Svevia. Foto: Martin Ohlson
Martin Ohlson, Waterresisted Sweden. Foto: Martin Ohlson
Renovering av parkeringsgarage för bostadsrättförening i Stockholm. Foto: Martin Ohlson.
Balkongrenovering i Stockholm. Foto: Martin Ohlson.

Projektpresentation i samarbete med AKTUELLA BYGGEN

I betongkonstruktioner är sprickor och fuktgenomträngning en ständig utmaning för företag och myndigheter. En lösning som finns på marknaden är ett medel som reagerar med vatten och bildar så kallat kalciumsilikatgel. Preparatet reagerar och återaktiverar sig när det blir fuktigt, vilket ska minimera behovet av underhåll och minska totalkostnaderna.

– Det noggranna arbetet och fördelarna med produkten, gör att projekten och förtroendet ökar, säger Martin Ohlson, ägare på Waterresisted Sweden.

 

Medlet heter Radcon Formula #7 och företaget som levererar produkten är Waterresisted Sweden.
 

Tanken med denna lösning är att beställaren inte ska behöva tänka på något underhåll av betongen i framtiden. Till skillnad från andra lösningar som kan ha garantitider på exempelvis fem till 15 år, så har denna lösning betongens livslängd som garanti. Att medlet kan appliceras i fastigheter med igångvarande verksamhet då det är luktlöst ses som ytterligare en fördel. Kalciumsilikatgelen lägger sig normalt mellan fem till 15 millimeter ner i betongen, samt tätar sprickor upp till två millimeter och hindrar då intrång från vatten och andra föroreningar. Något som kan vara värt att nämna är att den är transparent och lämnar ingen synlig yta.

 

Aktuella projekt som gjorts är balkongrenoveringar i både Stockholm och Umeå och sedan tidigare har Waterresisted Sweden varit med i projekt ledda av exempelvis Trafikverket i Skåne.

 

Intresset ökar för varje ny referens
 

– Återkommande kunder som Trafikverket, PEAB och Serneke gör att vi bygger vårt varumärke och får nya kunder som vågar testa och tro på produkten runt om i Sverige. Vi ser en väldig ökning bara de senaste sex månaderna, ju mer projekt vi är involverade i, ju mer sprids vårt rykte och våra produkter, säger Martin Ohlson.

 

Det Martin Ohlson vill pusha för är att det finns lösningar på sprickbildning i betong och särskilt då sprickbildning som sker i utrymmen där man inte kommer åt på utsidan. För Martin Ohlsons del i att nå ut med företagets produkter har det börjat med ett litet projekt där sedan kunderna har återkommit och projekten ökat.

 

– Det viktigaste för oss och våra kunder står vår slogan för, därav att vi har fått fler och fler projekt. Vi lämnar aldrig ett projekt vi påbörjat, utan att garantera ett fullständigt tätt resultat.

Med andra ord ”Från ett hållbart förtroende, till en tät relation”, säger Martin Ohlson.

 

Text: Axel Johansson.