Byggstart för Prologis nya anläggning

Första spadtagsceremonin för Prologis fjärde byggnad i Arendal. Fr. v: Thomas Karmann, chef för Prologis Nordeuropa, Roger Strömberg, näringslivschef på Business Region Göteborg, Allan Lavén, regionchef Prologis Norden, Anders Bothén, vd Logistic Contractor, och Gunnar Gillholm, projektchef Prologis Norden. Foto: Mia Petzäll

Prologis har klarat av det symboliska första spadtaget för en 15 000 kvadratmeter spekulativ byggnad i Prologis Park Göteborg, Arendal. Det firades på plats med inbjudna gäster.

Den nya byggnaden blir den fjärde i Prologis Park Göteborg. Fastigheten beräknas bli klar under sista kvartalet 2014. 

En rad talare var på plats vid spadtagsceremonin, för att dela med sig av synen på logistiktrender, betydelsen av strategiskt belägna logistiknav och behovet av fortsatt utveckling. Allan Lavén, regionchef Prologis Norden, Olof Tullberg, affärsutvecklingschef Johnson Controls och Roger Strömberg, näringslivschef på Business Region Göteborg, medverkade i eventet.

– Vi är glada över att vi fick möjlighet att dela våra insikter om regionala logistiktrender vid spadtagsceremonin i Arendal. Engagemanget och det stora intresset på eventet bekräftar de dynamiska förhållandena på marknaden, säger Allan Lavén, regionchef för Prologis Norden.

Gästerna fick även besöka Johnson Controls logistikanläggning som företaget hyr av Prologis. Anläggningen ingår i Prologis Park Göteborg, som ligger i direkt anslutning till Göteborgs Hamn. Det fanns dessutom möjlighet att delta i en rundtur i Göteborgs Hamn.