White blir delägare i Johanneberg Science Park

Bild: White arkitekter

White arkitekter går in som ny delägare i Johanneberg Science Park.

- Som Skandinaviens största arkitektföretag är det självklart att finnas med där framtidens samhällsbyggnadsfrågor diskuteras. Det är en investering i kunskap och utveckling som är jätteviktig både för oss och för Göteborg, säger Johan Lundin, chef för White i Göteborg i ett pressmeddelande.

Johanneberg Science Park ska bli en miljö för idé- och kunskapsutbyte mellan akademi, näringsliv och samhällsaktörer på Chalmersområdet i Göteborg. Verksamheten koncentreras till områdena Samhällsbyggnad, Energi, Material- & Nanoteknik. Målet för Johanneberg Science Park är att stärka regionens attraktivitet, konkurrenskraft och tillväxtförmåga.

- White arkitekter är mycket mer än en arkitektbyrå och står för ett helhetskoncept, vilket är helt avgörande för samhällsutveckling. Om kunskapsmyllan ska fungera på temat samhällsbyggnad så måste det finnas intressenter från hela värdekedjan, arkitekter, byggare, fastighetsägare och flera, säger Mats Bergh, vd Johanneberg Science Park.

- Kontakten med Chalmers är viktig för oss. Vi har medarbetare som undervisar och forskar här, samtidigt som vi tar emot praktikanter och rekryterar medarbetare från utbildningarna. Genom att engagera oss i Johanneberg Science Park vill vi bidra till fler kontaktytor mellan akademin och näringslivet. Johanneberg Science Park representerar mycket av det vi tror på: samverkan, forskning och samhällsbyggnad.