HSB Skåne satsar på kvalitetssäkring

Foto: HSB Skåne

HSB Skåne kvalitetssäkrar organisationen och är numera ISO-certifierade enligt ISO 9001. 

- Vår organisation har visat stor vilja och delaktighet i kvalitetsarbetet vilket varit en förutsättning för att vi skulle bli certifierade, säger Ann Irebo, vd på HSB Skåne.

Genom ISO 9001 säkrar HSB Skåne sin kvalitet i det interna arbetet, i relationerna till kunderna samt i levererade produkter och tjänster. Certifieringen är ett naturligt steg i det ständigt pågående kvalitetsarbetet som krävs för att vara det självklara valet av aktör på bostadsmarknaden.

- Vårt arbete bygger på en god relation till medlemmar och kunder. Vi säkrar den relationen ytterligare genom att kvalitetssäkra vår organisation och vårt tjänsteutbud, säger Ann Irebo.

Under revisionen av certifieringsarbetet kunde revisorn, bland flera positiva punkter, konstatera att HSB Skåne har kompetent och engagerad personal samt att företaget genomför återkommande mätningar av kundernas upplevelser av företaget. Andra positiva iakttagelser gjordes gällande att HSB Skåne har ramavtal med entreprenörer och bedömningar av desamma och att det finns en tydlig hantering av eventuella avvikelser inom verksamheten.