Med innovativ teknik kan byggbranschen rädda gamla byggnader

Foto: Geobear

I en värld där vi behöver hushålla med våra resurser vill Geobear ge redan byggda delar av samhället en andra chans. Sprickor och sjunkande golv behöver inte betyda att huset behöver rivas. Sveriges byggbolag kan rädda fastighet tillsammans med Geobear.

Tillsammans kan byggbranschen renovera och bevara byggnader som redan uppförts. Detta tillsammans med nybyggnation ger ett långsiktigt hållbart samhälle. Geobear vill ge byggnader och infrastruktur en ny chans med innovativ markförstärkning. Med moderna geopolymerteknik kan industrigolv lyftas, vägar stabilisera och villor markförstärkas. Detta samtidigt som verksamheten kan hållas igång, bilarna kan fortsätta rulla och vardagen kan snurra på som vanligt.

Med Geobears metoder tar det dagar istället för veckor eller månader, som med traditionella metoder att markförstärka en byggnad eller infrastruktur. Det sparar samhället både pengar och bekymmer. Samhällsbyggnad kräver både nytt och gammalt och därför använder Geobear innovativ teknik för att rädda redan byggda konstruktioner. Tillsammans kan vi bygga en stabil framtid!

 

Byggnation och renovering för ett bra samhälle

“Det handlar om hur städer, byggnader och infrastruktur kan utformas för att ge en bra livsmiljö”, så beskriver KTH sitt civilingenjörsprogram inom samhällsbyggnad. Med innovativ teknik för markförstärkning kan vi tillsammans göra att just städer, byggnader och infrastruktur står stadigt trots utmanande markförhållanden. Med geopolymerinjektering kansamhället hållas igång samtidigt som vägar stabiliseras, logistikcenter genomför golvlyft och järnvägen markförstärks för att säkerställa punktligheten.

För villaägare och offentliga lokaler innebär injekteringshålen med en diameter på endast 12 millimeters, att viktiga interiörer och exteriörer kan bevara i stor sett intakta under renoveringen. Något som ofta värderas högt. Men även för industrier och företag är den näst intill störningsfria metoden en fördel då verksamheten inte behöver stoppas för omfattande renoveringar.

Markförstärkning av en byggnad och lyft av golv som sjunkit är ett mycket effektivt sätt att säkerställa bra och stabila förutsättningar innan en omfattande renovering. Så att resultaten håller sig länge!

 

Geobear erbjuder marktekniska lösningar för företag, villaägare och infrastruktur. Du kan läsa mer om metoden på www.geobear.se