350 nya bostäder i Näsby Slottspark - Täby

Pressbild: Serneke

Serneke har tecknat ett entreprenadavtal med Niam för nyproduktion av 68 bostäder i två nya etapper i Näsby Slottspark.

I parken runt Näsby slott i Täby utanför Stockholm ska 350 bostäder växa fram i tre nya områden, Södra respektive Norra Parken samt Strandängarna. Avtalet omfattar nya bostäder som ska byggas i området Södra parken och består av tre- och fyrarumslägenheter med stora balkonger eller terrasser avsedda för boende i åldern 55 år och äldre. Serneke bygger redan idag en etapp i området Norra Parken som består av flerfamiljshus och parhus.

− Vi är glada över det fortsatta förtroendet från Niam och att vi får påbörja produktionen av bostäderna även i området Södra parken. Det är en fantastisk miljö att arbeta i och de nya bostäderna kommer hålla en hög kvalitet, säger Göran Viklund arbetschef på Serneke.

Försäljningen av våra lägenheter går bra och vi har nu startat ytterligare etapper i Näsby Slottspark. Samarbetet med Serneke har fungerat bra i den tidigare etappen och resultatet motsvarar våra högt ställda förväntningar. Därför känns det bra att fortsätta samarbetet även med Södra Parken, säger Catharina Nordenberg, projektutvecklare på Niam.

Entreprenadkontraktet är en fortsättning på ett samverkansavtal mellan Serneke och Niam. Byggnationen av bostäderna startar omgående och ska enligt plan stå klara under sista kvartalet 2021. Ordersumman inkluderas i orderingången för fjärde kvartalet 2019.