Arcona bygger micro-living i Hammarby sjöstad

Bild : White arkitekter AB

Arcona har fått i uppdrag av Aberdeen Standard Investments och Ailon Group, att bygga om fastigheten Påsen 15 i Hammarby sjöstad, Stockholm. Den anrika Transformatorverkstaden är från 1940-talet och ska nu konverteras till micro-living och co-working-utrymmen. Projektet är en totalentreprenad på 200 MSEK som påbörjats vid årsskiftet och ska vara färdigställt våren 2021.

–Vi är glada för förtroendet att bygga om Transformatorverkstaden. Vi har stor erfarenhet från dessa typer av konverteringsprojekt och att få vara med och skapa det här nya konceptet för micro-living och co-working känns riktigt kul, säger Hans Karlsson, projektutveckling Arcona.

–Detta är ett mycket spännande projekt som kommer att bli en byggnad med karaktär i Hammarby sjöstad. Vi kommer arbeta med flera olika spår parallellt för att skapa en långsiktigt hållbar fastighet, säger Christian Schjødt-Eriksen från Aberdeen Standard Investments och Jacob Cronstedt från Ailon.

Transformatorverkstaden ligger i en av Stockholms växande stadsdelar, en livlig plats med nya bostäder och kontor, restauranger, kaféer, skola, livsmedelsbutiker, hotell och med goda allmänna förbindelser. Fabriksbyggnadens industriella karaktär med stora fönster och höga tak samt travers där transformatorer tidigare lastades på tåg behålls och ger byggnaden en tydlig identitet och uttryck.

Husarkitekt : White arkitekter AB
Inredningsarkitekt under hyresgästanpassningen: + Rolf

White tog fram Programhandling hösten 2018. Ailon anlitade vidare Arcona som totalentreprenör. White fick uppdraget av Arcona och försåg projektet med bygglov och systemhandling,.
.
 

Standard Life Aberdeen plc är ett av världens största investmentbolag. Bolaget bildades 2017 genom sammanslagningen av Standard Life plc och Aberdeen Asset Management plc. Investeringsverksamheterna bedrivs under varumärket Aberdeen Standard Investments som förvaltar tillgångar till ett värde av €587.6 miljarder pund (30 juni 2019).

I egenskap av global kapitalförvaltare har Aberdeen Standard Investments som mål att bygga upp ett långsiktigt värde för våra kunder. Kundernas investeringsbehov utgör kärnan i allt vi gör. Vi erbjuder ett heltäckande utbud av investeringslösningar, liksom kundservice och support på högsta nivå.

Ailon är ett fastighetsbolag som har verksamhet i Norden, Tyskland och Storbritannien med kontor i Stockholm, London och Berlin. Ailon utvecklar och förvaltar micro-living och co-working.