Kv Stationshuset i Falkenberg

Stationshuset i Falkenberg blir en del av ett nytt affärsområde. Bild: White arkitekter

Text: Mari-Louise Paulson

Byggherren Eirefelt Fastighets AB utvecklar en ny fastighet bredvid stationen i Falkenberg. Totalentreprenör blir Tage & Söner i Varberg AB och huset är ritat av White arkitekters Halmstadskontor.

Eirefeltgruppen, ett familjeägt fastighetsbolag verksamt i Falkenberg, utvecklar nu Kv Stationshuset som en del av ett nytt affärsområde i Falkenberg. Fokus ligger på nya och flexibla kontor och service. Något som fastigheten som ligger vid tågstationen har gott om i sin närhet med restauranger, gym, caféer och blomsterhandel.

Hyresgäst på det första planet blir motionsföreningen Friskis och Svettis anläggning. Som tack vare det stora intresset för träning och hälsa behöver utöka sina lokaler. Sedan 2010 har medlemsantalet gått från 1000 personer till 2500 personer 2019. Plan två och tre kommer Region Halland disponera och plan fyra är ännu så länge outhyrd.

Entreprenaden är uppstartad och beräknas vara färdig i slutet av 2020. Det blir totalt två byggnader där etapp 1, alltså kontorsbyggnaden med gym i botten med en bruttoyta på 7400
 kvadratmeter, nu är igång och byggs.