Flerbostadshus, Kvarteret Drotten, Jönköping

Kvarteret Drotten byggs på Östra Kålgården i Jönköping. Bildkälla: Wood & Hill
Kvarteret Drotten byggs på Östra Kålgården i Jönköping. Bildkälla: Wood & Hill

I centrala Jönköping, på östra sidan av stadskärnan, vid tidigare Post-terminalen skapas det nya, attraktiva bostadskvarteret Drotten. Projektet omfattar uppförande av två bostadsbyggnader i fyra respektive fem våningar.

 

Text: Annika Silver

Cityläget är eftertraktat med endast några minuters promenad till de centrala affärsgatorna, Resecentrum och Munksjön, samtidigt som man enkelt kommer in och ut från staden via Odengatan och anslutande trafikleder. Enter Arkitektur har utformat kvarteret i 4 till 5 våningar efter en stadsmässighet som ligger i tiden och skapat smakfulla, välplanerade lägenheter mellan 1 och 4 rum o kök.

Generösa balkonger vetter in mot den gröna innergården. Materialval och standard håller redan i grundutförande en hög nivå, men med möjlighet till tillval som man kan anpassa efter egen smak. Under innergården byggs ett underjordiskt garage med parkeringsplatser. Från garaget tar man sig med hiss upp till lägenheterna. Bokningsbar övernattningslägenhet för gäster finns liksom tillgång till gemensamhetslokal på gården.