ASSA ABLOY går med i partnersamarbetet Connectivity Ecosystem

Foto: Assa Abloy

ASSA ABLOY går med i Connectivity Ecosystem, ett partnersamarbete mellan Schneider Electric, Somfy och Danfoss. ASSA ABLOY, världsledande inom accesslösningar, möjliggör säker och bekväm tillgång till fysiska och digitala platser. Med en gemensam vision om att driva enkla, säkra och sömlösa lösningar för både bostäder och kommersiella fastigheter, kommer partnerskapet kunna erbjuda ett ökat värde till kunder.

Samverkan mellan produkterna och apparna erbjuder användare säkra och enkla helhetsupplevelser, samtidigt som de optimerar driftskostnader och energihantering.

– Vi är glada att gå med i Connectivity Ecosystem i en tid då många tittar på lösningar för att göra sina hem bekväma och säkra, säger Christophe Sut, chef för ASSA ABLOY Global Solutions och Executive Vice President ASSA ABLOY Group. Våra produkter och appar är ofta den första kontaktpunkten för en person som går in i ett hem eller en kommersiell byggnad och även den sista kontaktpunkten när de går därifrån.

De integrerade lösningarna gör det möjligt för husägare, fastighetsägare och hotell att enkelt tillämpa nya hygienåtgärder, vilket är särskilt aktuellt i samband med globala nedstängningar i samband med covid-19 pandemin. Inom Connectivity Ecosystem, när smarta fastighetssystem samverkar, innebär detta en minimering av beröringspunkter, förbättrad luftkvalitet och energibesparande mekanismer.

– Att vi bryr oss om hälsa, säkerhet och bekvämlighet hemma beror inte på covid-19, men det flyttades definitivt högre upp på allas agenda. Människor ser över sina hem och vill ha rätt system för belysning, ventilation, värme och kyla och det krävs bättre internetuppkoppling i takt med att vi får en alltmer uppkopplad och digital livsstil på lång sikt, säger Philippe Delorme, Executive Vice-President, Energy Management Member of the Executive Committee på Schneider Electric. Partnerskap som Connectivity Ecosystem kommer att spela en viktig roll i samband med att vi utvecklar mer robusta och hållbara utrymmen för en framtid där vi förväntar oss en ökad elektrifiering och fler teknikinvesteringar.

Anpassade lösningar för hemmet
Parterna i Connectivity Ecosystem erbjuder expertis och data för att hjälpa människor till säkrare och mer bekväma hem och riktar in sig på specifika områden som exempelvis dörrhandtag, accesspaneler och dörr- och entrésystem, exempelvis:

·Bakteriedödande lösningar för strömbrytare

·Handsfree-lösningar som exempelvis automatiserade och motoriserade mörkläggningssystem, persienner och dörrar samt rörelsestyrda gränssnitt och sensorer

·Färre beröringsytor där tillträde och interaktion sker med personliga enheter som smartphones snarare än knappar och paneler

·Smartare system för att kontrollera åtkomst för gäster och besökare – med entrélösningar som bland annat erbjuder realtidskontroll av temperaturen, eller tillhandahåller tillfälliga accesskoder och kamerastyrd åtkomst

·Smartare system för att förbättra luftkvaliteten som till exempel automatisering av fönster

– Som alltid är Connectivity Ecosystems filosofi att ge användarna en bekväm och behaglig upplevelse, säger Jean-Guillaume Despature, styrelseordförande och VD för Somfy Group. Tillsammans utvecklar vi ett öppet och skalbart ekosystem som kan integreras i bostäder och andra byggnader och garanterar en smartare styrning av dessa miljöer.

Säkra ytor på hotell
Lösningar som används på stora hotell utvecklas också för att hantera de nya säkerhetsåtgärder som har införts i samband med pandemin. Integrerade appar och lösningar hjälper hotellen att begränsa beröringspunkterna och öka komforten i både hotellrum och gemensamma utrymmen som restauranger och lobbyer.

Connectivity Ecosystem gör det möjligt för gästen att själv styra inställningarna i hotellrummet genom bland annat röstkontroll och appar. För gemensamma utrymmen finns lösningar som ventilationsreglering och rörelsedetektorer som kan kontrollera social distansering och rumstemperaturer.

Globala hotellkedjor som Hyatt, Hilton och Marriott har dialoger med partners i Connectivity Ecosystem för att integrera skräddarsydda lösningar på hotell.

Integrerade lösningar för energieffektivitet
Andelen energi från förnybara energikällor förväntas växa med 2,5 gånger fram till 2050 och bli den främsta energikällan. Ökad elektrifiering och digitalisering kan bidra till att uppnå hållbarhetsmålen.

– Vi vet alla att graden av energirenovering måste öka för att vi ska nå våra ambitiösa klimatmål. Vi måste agera nu och vi måste göra det smart. Vi måste ta itu med både energirenoveringen och de nya byggsegmenten för att maximera den potentiella effekten av digitala, integrerade lösningar som möjliggörare i en allt mer elektrifierad värld, säger Lars Tveen, VD för Danfoss Heating System.

Klicka här för att se mer om Connectivity Ecosystems vision: https://youtu.be/GrqMizFOJeI

För ytterligare information, kontakta: Karolina Blacharska, presskontakt på Schneider Electric 
070-282 67 63, karolina.blacharska@se.com

Om ASSA ABLOY
ASSA ABLOY är världsledande inom accesslösningar. Koncernen har verksamhet över hela världen med 49 000 medarbetare och en omsättning på 94 miljarder SEK. Koncernen är ledande inom områden som effektiva dörrlösningar, säkra identiteter och entréautomatik. ASSA ABLOYs innovationer möjliggör trygg, säker och bekväm access till fysiska och digitala platser. Vi hjälper dagligen miljarder människor att känna sig trygga, säkra och uppleva en öppnare värld. www.assaabloy.com

Om Somfy
Somfy grundades i Frankrike 1969 och finns idag i 58 länder. Somfy är världsledande inom automatisk kontroll av entréer och fönster i hem och byggnader, med fler än 187 miljoner motorer sålda världen över. Gruppen är pionjärer inom uppkopplade hem och utvecklar hela tiden sitt löfte till kunderna om komfort, välbefinnande och säkerhet. Företaget är dessutom engagerat i att driva en hållbar utveckling. 

Om Schneider Electric
Vi på Schneider Electric ser tillgång till energi och digital utveckling som en grundläggande mänsklig rättighet. Schneider Electric uppmuntrar alla att använda energi och resurser på optimalt sätt, och säkerställa att “Life is On” överallt och för alla. Vi erbjuder digitala lösningar för energihantering och automation, och skapar genom detta möjligheter för ökad effektivisering och större hållbarhet. Vi kombinerar världsledande energiteknologi, realtidsautomation, mjukvaror och tjänster i integrerade lösningar för hem, fastigheter, datacenter, infrastruktur och industrier. Vår vision är att göra verklighet av de oändliga möjligheterna som finns i ett öppet, globalt och innovativt samhälle och som ligger i linje med vårt syfte och inkluderande värderingar.

Om Danfoss
Danfoss utvecklar tekniker som gör att morgondagens värld kan göra mer med mindre resurser. Vi mäter det växande behovet av infrastruktur, livsmedelsförsörjning, energieffektivitet och klimatvänliga lösningar. Våra produkter och tjänster används inom områden som kylning, luftkonditionering, uppvärmning, motorstyrning och mobila maskiner. Vi är också aktiva inom området förnybar energi samt fjärrvärmeinfrastruktur för städer och stadssamhällen. Vår innovativa teknik går tillbaka till 1933 och idag är Danfoss världsledande med mer än 25 000 anställda och kunder i mer än 100 länder. Vi ägs privat av familjen som grundade företaget.