Byggstart för Peabs hyresrätter i Stenungsund

Bild: Emelia Antonsson från Peab Bostad och Jonas Hallqvist från Sjögus Fastigheter. Foto: Peab.

I populära Nyborgshöjd i centrala Stenungsund, startar nu Peab byggnationen av ett flerbostadshus. Byggnaden kommer bestå av 32 hyresrätter och förses med solceller på taket för extra låg energiförbrukning. Fastighetsägare blir Sjögus Fastigheter AB.

Peab är sedan flera år en aktiv bostadsutvecklare i Stenungsund och har producerat såväl villor som bostadsrätter i flerbostadshus. Nu sätter bolaget spaden i marken och påbörjar byggnationen av 32 hyresrätter i omtyckta Nyborgshöjd.

  • Stenungsund fortsätter att växa och vi är glada att kunna bidra med fler bostäder. Att vi i detta projekt bygger hyreslägenheter känns extra roligt, säger Emelia Antonsson, distriktschef på Peab Bostad.

I somras skrev Peab avtal med Sjögus Fastigheter, som kommer att äga och förvalta lägenheterna.

  • Vi är mycket glada över förvärvet och fastigheten som har ett trevligt och centralt läge. Nyborgshöjd blir startskottet för vår satsning i Stenungsund där vi har som mål att växa med 150 hyresrätter under kommande fyra år, säger Jonas Hallqvist, verksamhetschef på Sjögus Fastigheter AB.

 

Projektet omfattar 32 hyresrätter, från ett till fyra rum och kök, fördelat på fyra våningar. Fastigheten gränsar till Brf Nyborgshöjd, som Peab tidigare producerat. Här har de boende ett vackert och högt läge, med grönska runt knuten, bra förbindelser och nära till centrum. Förutom fjärrvärme kommer huset bland annat att förses med solceller på taket för en extra låg energiförbrukning.