NREP tecknar avtal för bostäder i Tumba

Tuna torg, tidig visionsbild, Arkitekt Dinell Johansson

NREP fortsätter sin tillväxt inom bostadsutveckling i Storstockholm. Med höga ambitioner om att berika vardagen för de boende i området har fastighetsaktören nu tecknat avtal med KopparCronan om förvärv av pågående detaljplan för att utveckla drygt 200 bostäder på Tuna torg i Botkyrka kommun.

I projektet läggs omfattande fokus på att utforma en levande och trygg gatumiljö som ska stärka hemkänslan i området. Utöver bostäderna prövas även möjligheten att utveckla fastigheter för samhällsservice i området genom NREPS organisation för samhällsfastigheter, Altura.

Botkyrka är en kommun NREP vill verka långsiktigt i området– beläget nära city, med naturreservat och vatten. Med moderna bostäder och levande gatumiljöer är bolagets ambition och att bidra till att området blir mer attraktivt och kan fortsätta växa.

Nu har ett avtal om förvärv tecknats mellan NREP och KopparCronan AB om Kyrkoherden 1, en fastighet invid Tuna torg i Tumba. NREP tar därmed över arbetet med detaljplanen som nu går in i nästa fas, för att ge fler unga möjligheten till ett eget boende. Vid Tuna torg i Tumba ska företaget utveckla drygt 200 bostäder där fokus ligger på att skapa en hemtrevlig och trygg känsla, i så väl bostadshuset som kringliggande gångstråk.