Svenska Bostäder bygger kvarteret Mangon på östra Södermalm

Illustration: Svenska Bostäder

Stockholms stads bostadsbolag Svenska Bostäder bygger 169 hyresrätter i kvarteret Mangon på östra Södermalm. 

Sedan byggstarten i slutet av september har Svenska Bostäder stängslat in området vid Barnängsgatan och förberett inför sprängningarna.

– Vi kommer att spränga i berget och göra plats för nya hyresrätter och ett underjordiskt garage för både bilar och cyklar, säger Emma Eklund, projektledare på Svenska Bostäder. Sprängningarna sker fram till våren 2021 och efter det fortsätter vi med grundläggningen.

Kvarteret Mangon på Barnängsgatan blir ett slutet kvarter med en privat innergård för de boende. Inom kvarteret ryms en förskola med sex avdelningar samt två verksamhetslokaler och ett skyddsrum. De 169 hyresrätterna på 1-6 rum och kök ska vara klara för inflyttning till 2023. Precis intill bygger Stockholmshem 151 hyresrätter i kvarteret Persikan.

– Detta är ett välkommet tillskott av bostäder, och särskilt bra är att detta blir en del av ett helt nytt kvarter som knyts ihop med gång- och cykelstråk och binder samman Södermalm. Här kommer skapas en naturlig kvarterskänsla som tillför butiker och en vacker miljö, säger Dennis Wedin, bostads- och fastighetsborgarråd samt ordförande för Svenska Bostäders styrelse.