Äntligen ett smidigt och miljösmart sätt att montera tätskiktsfolie!

Nu har det blivit enklare att täta våtrum! Bostiks nya 1-komponents monteringslim för Bostik tätskiktsfolie har hög limstyrka och är enkel att använda för alla moment vid tätning av våtrum. Limmet är i pulverform och därmed frosttåligt och kan lagras torrt och kallt. Vätskan tillförs på plats och slipper transporteras. Dessutom är förpackningen återvinningsbar.

Med ett monteringslim i pulverform är det enkelt att blanda precis den mängd som beräknas åt (0,6 kg/kvm) samtidigt som öppettiden blir längre. Foiltac 1C luktar mindre än alternativa produkter och är ljust vitt, vilket skapar en fräsch arbetsmiljö. Konsistensen är smidig och följsam med bra monteringshugg vilket underlättar monteringen av folien. Den miljösmarta pappersförpackningen är ett led mot målet med hållbara förpackningar som enkelt kan återvinnas.

 

bild
Bostiks nya 1-komponents monteringslim Foiltac 1C kan användas för alla moment vid tätning av våtrum.

 

Robert Vikner Blixt, RVB Plattsättning AB, arbetar med plattsättning och badrumsrenoveringar i Stockholm. Robert beskriver Bostik Foiltac 1C som en stark produkt som är enkel att använda:

“ Jag använder Foiltac 1C för montering av folieduk, remsor, hörn, manschetter och försegling. Produkten känns stark, har bra öppentid, är enkel att rolla ut och ser fräsch ut i den vita färgen. Ett plus är att den är i pulverform - speciellt i vintertid! Det är skönt att bara behöva en produkt och själv tillsätta vatten, då kan man blanda lite i taget, vilket underlättar om man bara ska komplettera med någon remsa eller duk. Limmet är även lätt att tvätta av från huden och från kläder.”

 

bild
Montering av Bostik tätskiktsfolie med Bostik Foiltac 1C av RVB Plattsättning AB.

Christer Carlström, Technical Support Manager Bostik Northern Europe, berättar att folielimmet snabbt har blivit en storsäljare och är mycket omtyckt av många av Bostiks kunder som har testat den:

“ Vi är stolta att kunna bidra med produktutveckling som är bättre både för hantverkaren och för miljön. Hantverkaren får ett lim som är smidigare att blanda och lätt att applicera tack vare den följsamma konsistensen. Ur en miljöaspekt ersätter vi en 2-komponents produkt i två förpackningar med en 1-komponents produkt i en förpackning gjord av återvinningsbart papper.”

 

mindre
Bostik Foiltac 1C är M1- märkt.

 

Om Bostik

Bostik är en global ledande specialist inom industriell tillverkning samt på bygg- och konsumentmarknaderna. I mer än ett århundrade har Bostik tillverkat innovativa lösningar som är smarta och anpassningsbara till det som formar människors vardag. Bostik ingår i kemikoncernen Arkema.

Läs mer:

Foiltac 1C: tryck här!

Bostik: tryck här!

Kontakta Bostik:
+46 42 19 50 00
info.se@bostik.com
Bostik AB | Strandbadsv. 22 | Box 903 | 251 09 Helsingborg

Foton: Bostik AB, Shutterstock, RVB Plattsättning AB.

bild