I Borås bygger Tornstaden 69 nya hyresrätter åt Järngrinden

Visionsbild av Järngrindens projekt Enedalshöjden i Borås. Illustration: Järngrinden

På Bergsäter i Borås ska Järngrinden uppföra två nya bostadshus och Tornstaden har fått förtroendet att ansvara för totalentreprenaden av de 69 hyresrätterna, samt ett underliggande garage. Byggnationen har precis startat och preliminär inflyttning blir under andra kvartalet 2022.

­På uppdrag av Järngrinden har Byggnads AB Tornstaden nyligen startat byggnationen av 69 hyresrätter fördelade på två hus, samt ett underliggande garage i kvarteret Enedalshöjden i Borås. Inflyttning beräknas ske under våren 2022.

Loftgångshusen, som ritats av Tengbom Arkitekter, är suterränghus och kommer att få en varierad karaktär bland annat med olika takkonstruktioner. Taken kommer dessutom att förses med solpaneler för att täcka en stor del av energiförbrukningen.

-Det är många milstolpar som måste passeras innan produktionsstart av ett projekt. Ändring av detaljplan, godkänt bygglov m.m. Därför är glädjen, som alltid, stor när vi kan starta byggnationen av ett nytt projekt. I samarbete med Tornstaden ska vi nu tillföra 69 nya hyresrätter i Borås, säger Daniel Lövgren som är Projektansvarig hos Järngrinden.