Forsen bistår Fyrishov AB när Uppsalas nya simhall byggs

Bild: Forsen

Konkreta planer för bygget av nya Fyrishov börjar ta form. Forsen bistår Fyrishov AB i de tidiga skedena.
– Det är oerhört spännande att nu få omsätta planerna i verkligheten. 2017 gav kommunfullmäktige Fyrishov uppdraget att förnya och utveckla bad- och simanläggningen och nu i november utsåg vi det vinnande arkitektförslaget, säger Claes Enskär tf. VD, Fyrishov.

Fyrishov har ett unikt läge i innerstadens norra utkant. Redan idag är det en betydande mötesplats men behovet av en ny simhall är stort.

White har tagit fram ett förslag som innefattar en ny simhall och uppgraderat äventyrsbad. Nu ska man etappvis skapa en ännu mer aktiv och spännande plats.

Forsens uppdrag är att projektleda och bistå Fyrishov AB vad gäller tidiga skeden, stöd åt exploateringen, budget och kalkylunderlag, upphandling och ekonomisk uppföljning.

– Att bygga en simhall kräver specialkompetens. Tillgänglighet och teknik ska samspela optimalt. Du ska ta hänsyn till vatten, vattentemperatur, kemikalier, betong, tätskikt och armering samtidigt som du måste ha en hög miljö- och kostnadsmedvetenhet genom alla delprocesserna, säger Lotta Saadieh, projektledare, Forsen.

Anläggningen ska minimera sitt klimatavtryck genom tekniska system utvecklade utifrån ett livscykelperspektiv präglat av energisnåla lösningar och återvinning.

– Vi har jobbat med Forsen förut och vet att de kan hantera så här komplexa projekt, säger Claes Enskär tf. VD, Fyrishov.