Norra Sorgenfri i Malmö förvärvas av Riksbyggen

Visionsbild över de norra delarna av Sorgenfri. Illustration: Ludvig Hofsten/Malmö stadsbyggnadskontor

Riksbyggen har förvärvat fastigheterna Smedjan 9 och 12 i Norra Sorgenfri i Malmö. På fastigheterna planerar Riksbyggen att uppföra cirka 150 lägenheter, både hyres- och bostadsrätter.

– Vi är mycket glada över förvärvet som skapar möjlighet för Riksbyggen att bygga nya bostäder i ett mycket attraktivt och expansivt område i Malmö. Norra Sorgenfri är ett av Malmös största stadsutvecklingsprojekt och Riksbyggen med sitt stora kunnande om ett mer hållbart bostadsbyggande vill vara en av de långsiktiga aktörerna i området, säger Anders Jeppsson, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad SydVäst.

Riksbyggen har tidigare byggt bland annat hyreslägenheter i Norra Sorgenfri i kvarteret Passageraren. Den första byggnationen på fastigheterna Smedjan 9 och 12 beräknas kunna starta 2025.

– Vi planerar för bostäder med unga vuxna och unga familjer som huvudmålgrupper. Norra Sorgenfri är på väg att omvandlas till en del av Malmös innerstad och vi tror att våra nya bostäder i området kommer att attrahera de yngre målgrupperna, säger Anders Jeppsson.

På fastigheterna finns idag byggnader med verksamhetslokaler. En del av verksamheterna kommer flytta från området och det skapar möjligheter att fortsätta omvandlingen av Norra Sorgenfri.