Derome har chansen på titeln Årets Småhus

Ängalyckan B8 är ett av tre nominerade hus till utmärkelsen Årets Småhus av Gar-Bo. Bild: Derome

Derome är återigen med i matchen för att vinna titeln Årets Småhus och denna gång med ett av husen från projekt Ängalyckan utanför Varberg. Hustillverkaren är en av tre finalister i tävlingen. 

För två år sen var det koncernsyskonet A-hus som tog hem vinsten med Villa Vårholma och i år är det Derome som har chans att lägga vantarna på den åtråvärda pokalen. Vinnaren kommer att utses den 18 mars av Gar-Bo i samband med deras event Småhusdagen 2021.

-  Vi är glada och spända inför prisutdelningen. Ängalyckan är ett trähus med många kvaliteter och med inspiration från de traditionella gårdshusen. Här bjuds det på generös takhöjd med gott om ljus och rymd. Liljewalls som ritat huset har lyckats perfekt med att passa in huset till den lantliga och familjevänliga miljön i området säger Lisa Nord Svahn, marknadschef på Derome Bostad. 

Pris som ser till helheten
I tävlingen Årets Småhus bedöms husen utifrån olika områden som kvalitet, kundnöjdhet och hållbarhet och finalisterna utses av en expertjury som representerar olika kunskapsområden, som teknik, formgivning och hållbarhet.

– I juryarbetet fördjupar vi oss i ett antal specifika kriterier. En förutsättning för att medverka är att huset har noll fel, är grönt vid slutbesiktning och har godkänt resultat av täthetsprovningen. Utöver det tittar vi, förutom på formgivning och funktion också på byggprocessen och kundens upplevelse av denna, samt hållbarhet och innovation. Det är roligt att kunna se att årets bidrag har tagit flera kliv framåt och att juryns arbete därmed blir allt svårare. Svensk småhusindustri har anträtt en mycket spännande framtidsresa som vi som jurymedlemmar fått möjlighet att betrakta från första parkett. När vi nu går in i slutfasen av arbetet väntar roliga, men också svåra beslut, eftersom konkurrensen är knivskarp, säger David Johansson, TMF, ordförande för juryn i Årets småhus.

Ängalyckan är ett vällyckat projekt
- Bygget av Ängalyckan kännetecknas av hög kvalitet och gott samarbete i alla led. Vi har haft en bra samverkan och dialog med både entreprenörer och husköpare och det känns extra bra att detta projekt nu uppmärksammas med denna nominering säger Anders Wennerström, Entreprenadchef inom Derome.   

Småhusdagen som i år blir digital vänder sig till alla som är verksamma inom småhusbranschen och arrangeras av Gar-Bo för femte året i rad. Temat för i år är hållbart byggande.