Nordic Choice Hotels utökar med nytt hotellkoncept i Uppsala

Nya Clarion Collection Hotel i Uppsala. Bild: Nordic Choice Hotels

Hotellkedjan Clarion Collection öppnar sitt första hotell i Uppsala. Konceptet har blivit mycket populärt då det förutom härlig familjär atmosfär också utöver frukost bjuder gästerna på fika och kvällsmat vilket blir någonting unikt på hotellmarknaden i Uppsala.

Nordic Choice Hotels utökar sitt samarbete med Winn Hotel Group. Genom ett franchiseavtal mellan de båda företagen så kommer från och med den 4 maj hotellgruppens existerande hotell på Storgatan 30 i centrala Uppsala omvandlas till ett Clarion Collection och därmed omfattas av Nordic Choice Hotels portfölj av hotell runt om i Norden.

-  Jag har varit många gånger i Uppsala och alltid tänkt att det finns plats för ytterligare Nordic Choice Hotels i stan. Tack vare ett väldigt bra samarbete med Winn Hotel Group så kan vi nu erbjuda våra hotellgäster ytterligare en hotellpärla på bästa läge i stan, säger Nordic Choice Hotels ägare Petter Stordalen.

Med 95 hotellrum, 5 konferenslokaler, restaurang och lobbybar samt relax med bastu så kommer hotellet bli ett populärt tillskott i Clarion Collection.

- Det känns spännande att få tillföra ett hotellkoncept som saknas i Uppsala. Vi knyter med detta ännu starkare band med Nordic Choice Hotels då detta blir vårt femte hotell som franchisetagare, säger Anders Junger, koncernchef för Winn Hotel Group.

Hotellet i Uppsala blir det växande Clarion Collections 83:e i Norden och blir en del av en hotellportölj som omfattar några av Sveriges absolut populäraste hotell som t ex Victoria i Jönköping, Packhuset i Kalmar, Drott i Karlstad och Borgen i Örebro. Särskilt affärsresenärer som tillbringar mycket tid på hotell uppskattar den familjära känslan på hotellet och att gästerna bjuds på fika och kvällsmat.