En ny generation mjuka golvlim – med ny teknik och hinkar av återvunnen plast

Bostik presenterar en ny exklusiv teknik för att avsevärt minska limmets densitet och bidra till smidigare applicering. Det högpresterande golvlimmet STIX A600 EVOLUTION ingår i Bostiks nya golvlimsortiment - One Flooring Range, där majoriteten av hinkarna är tillverkade av minst 50% återvunnen plast. STIX A600 EVOLUTION är mycket lågemitterande och tillverkad av 35% organiska förnybara råvaror.

Exklusiv Bostik –teknik

STIX A600 EVOLUTION är baserad på den exklusiva Bostik –tekniken: GLASS BALL TECHNOLOGY, gjord av mikrosfärer av glas i kombination med speciellt utvalda dispersioner och andra råvaror. Denna teknik gör det möjligt att avsevärt minska produktens densitet, samtidigt som produkten bibehåller sin höga prestanda. Det innebär att +20% yta kan täckas för samma viktmängd som ett vanligt mjukt golvlim.

Låg densitet för enkel användning

Konsistensen hos STIX A600 EVOLUTION ger en mjuk och smidig applicering för enkel användning och bearbetning. Bostiks nya teknik innebär också ett lättare material som bidrar till en bättre arbetsmiljö på grund av den enklare hanteringen. Den lägre densiteten ger även en positiv effekt på den totala kostnaden och minskade koldioxidutsläpp från transporter.

bild
STIX A600 EVOLUTION är baserad på den exklusiva Bostik –tekniken: GLASS BALL TECHNOLOGY.

Starka miljötillgångar

BOSTIK STIX A600 EVOLUTION är mycket lågemitterande, vilket bidrar till att bevara byggnadens luftkvalitet inomhus. Produkten är certifierad med EC1 Plus enligt EMICODE -protokollet och innehar även M1- och A+ -certifieringar. BOSTIK STIX A600 EVOLUTION uppfyller krav enligt gröna byggnadsklassificeringssystem som LEED och BREEAM och har en lösningsmedelsfri, ftalatfri och isocyanatfri formulering.

BOSTIK STIX A600 EVOLUTION är tillverkad av 35% organiska förnybara råvaror: bindemedel och mjukningsmedel av vegetabiliskt ursprung. Det gör det möjligt att minska användningen av oljebaserad råvara och därmed minska koldioxidavtrycket under livscykeln.

BOSTIK STIX A600 EVOLUTION är förpackad i en delvis återvunnen hink av PCR plast. Användningen av återvunnet material i förpackningar bidrar också till att minska produktens koldioxidavtryck under dess livscykel.

Läs mer om STIX A600 EVOLUTION HÄR!

bild
Majoriteten av hinkarna i Bostiks nya golvlimsortiment One Flooring Range är tillverkade av minst 50% återvunnen plast.

Vad är PCR?

PCR är förkortningen för Post-Consumer Recycled. En teknisk term för plast som redan har återvunnits och kan användas igen. Denna plast kan exempelvis komma från plastflaskor eller livsmedelsförpackningar. Produkterna separeras från annan plast, rengörs från eventuella rester och omvandlas sedan till PCR material.

Bostik One Flooring Range

STIX A600 EVOLUTION ingår i One Flooring Range, Bostiks nya golvlimssortiment. Bostik har tagit ett helhetsgrepp över sitt golvlimssortiment och har i nära samarbete med golvläggare tagit fram 11 produkter som förenklar och förbättrar limning av golv. Jämfört med tidigare sortiment har produkternas användningsområde breddats och täcker tillsammans de flesta behov som kan uppkomma vid golvlimning. Sortimentet omfattar lim för mjuka golv och trägolv, samt även specialtejp för PVC-trappor, våtrumsmattor och trappnosar.

Läs mer om Bostiks nya golvlimssortiment HÄR!

Om Bostik

Bostik är en global ledande specialist inom industriell tillverkning samt på bygg- och konsumentmarknaderna. I mer än ett århundrade har Bostik tillverkat innovativa lösningar som är smarta och anpassningsbara till det som formar människors vardag. Bostik ingår i kemikoncernen Arkema.

Besök Bostiks hemsida HÄR!

Kontakta Bostik: info.se@bostik.com

Bostik AB
Strandbadsv. 22 
Box 903 251 09 Helsingborg

Foton: Bostik AB

bild