Riksbyggen tar första spadtag i Västra Hamnen

Bild: Riksbyggen

Riksbyggen sätter igång byggandet av Bonum Brf Ankaret i Västra Hamnen, där 44 seniorbostäder kommer att finnas. Det första spadtaget tas den 30 september.

– Brf Ankaret byggs i det moderna och miljösmarta kvarteret Sjöfararen som har blivit en internationell förebild för hållbar stadsutveckling. Genom att skapa attraktiva bostadslösningar för personer som är 55+ vill vi även bidra till att öka rörligheten på bostadsmarknaden i Malmö, säger Ulrika Nyström, regionchef på Riksbyggen i södra Sverige i ett pressmeddelande.

Bonum är Riksbyggens koncept för seniorbostäder och vänder sig till hushåll där minst en person har fyllt 55 år. Bostadsrättsföreningens medlemmar får tillgång till individuellt anpassade tjänster. För den som behöver hjälp med något finns en Bonumvärd till hands.

– Bonumvärden erbjuder en extra hand till de boende eller hjälper till att förmedla tjänster. Är du ute med båten eller på semester kan Bonumvärden exempelvis anlitas för att vattna blommor och skicka posten. Självklart kan du också få hjälp till enklare vardagstjänster, berättar Ulrika Nyström.