Järfälla markanvisar till Småa och Brabo i Barkarbystaden

Järfälla skriver avtal om markanvisning med Småa AB och Brabo Stockholm AB för kvarter 6, det sista kvarteret i Barkabystaden I.

Kvarter 6 är det sista kvarteret av 12 att markanvisas i Barkarbystaden I. Kvarteret kommer att innehålla flerbostadshus med 200 bostadsrätter och lokaler för handel och service i bottenvåningarna. Kvarteret ligger nära kollektivtrafik, förskolor, skolor, handel och service i Barkarbystaden.

I Järfälla utvecklar vi ett av norra Europas största stadsbyggnadsområden. Jag är glad att vi nu kan markanvisa det sista kvarteret i Barkarbystaden I och ser fram emot arbetet med de kommande etapperna av Barkarbystaden, säger kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad (S).

Småa och Brabo får markanvisning för fastigheterna Barkarby 2:54 respektive Barkarby 2:55 i kvarter 6 i Barkarbystaden I i Järfälla. Respektive fastighet omfattar en byggrätt om 10 300 m2 BTA. Byggstart beräknas under 2017 med planerad inflyttning 2019.

 

Beslutet om markanvisning med Småa och Brabo fattades av kommunstyrelsen i Järfälla måndagen den 30 januari.

 Detaljplanen för Barkarbystaden I vann laga kraft 2012-04-20. Inom detaljplanen finns 12 kvarter för bostadsbebyggelse, varav 11 tidigare har anvisats till olika byggbolag.