Misslyckat sprängarbete i Eskilstuna

Området där Skanska bygger bostäder åt BoKlok. Bild: BoKlok.

 

 

Ett sprängarbete i området Marielundsviken i Mariefred kunde fått katastrofala följder när en familj fick sju hål i hustaket när Skanskas underentreprenör utförde sprängarbete vid Boklok-projekt. Detta rapporterar Eskilstuna- Kuriren. 

 

Skanska håller just nu på att bereda mark och bygga så kallade Boklok-lägenheter i området. Under tisdagen genomförde en underentreprenör till bolaget ett sprängarbete – som inte gick som förväntat. Sprängningen slutade med att sten regnade över intilliggande hus. Lyckligtvis skadades inga personer vid händelsen.

För den värst drabbade familjen blev dock resultatet sju hål i taket, en krossad solpanel, ett spräckt fönster och ett stort stenblock som stoppades av grundplattan, skriver tidningen.

– Det är jäkligt läskigt när man tänker på vad som kunde ha hänt om barnen var ute, säger Emilie Wallmarö, som bor i det mest skadade huset, i en kommentar till Eskilstuna-Kuriren.

Skanska och deras underentreprenör tar händelsen på stort allvar, enligt tidningen. Skador ska nu repareras omgående och varför sprängningen gick så fel ska utredas.

– Det här ska inte få inträffa. Nu utreder vi vad som har hänt, kollar omfattningen av skadorna och tittar på vilka som har drabbats, säger Sacha Pardon, pressansvarig på Boklok.