Militärbyggnad förvandlas till bryggeri i Visby

Foto: Stenvalvet.

Militärens gamla ridhus på fastigheten Mullvaden 41 i Visby genomgår en markant förändring då Stenvalvet hyr ut till Barlingbo Bryggeri, som 15-årigt hyresavtal med inflyttning i juni.

Fastigheten genomgår i dagsläget en omfattande ombyggnation och anpassas för att kunna användas som bryggeri. Fastighetens speciella kännetecken tas tillvara och originaldelar behålls i så stor utsträckning det går.

- Vi är mycket glada över att kunna hälsa Barlingbo Bryggeri välkomna till vår fastighet. Deras etablering i Mullvaden 41 i Visby kommer att vara ett lyft för hela området och tillföra liv och rörelse, säger Peter Högberg, Regionchef på Stenvalvet.

- Lokalen är helt rätt. Tittar man på den känns det som om det har legat ett bryggeri här i minst 400 år. Vi är glada att vi har en stabil fastighetsägare som hjälper oss med etableringen. Framförallt har vi möjligheten att utveckla ett lokalt bryggeri till många nya spännande sorter och den kritik vi fått att det är svårt att besöka oss i Barlingbo möter vi upp helt. Vi ser fram emot ett nytt kapitel i Barlingbo Bryggeris historia, avslutar Barlingbo Bryggeris VD Jonny Warg.