Stenvalvet förvärvar samhällsfastighet i Strängnäs

Foto: Stenvalvet

Stenvalvet förvärvar fastigheten Eldsund 6:6 i Strängnäs av Vacse AB (publ). Fastigheten utgör delar av gamla P10-området nordväst om centrala Strängnäs och omfattar cirka 30 000 kvadratmeter utbildningslokaler.

Största hyresgäst är Strängnäs kommun som disponerar 99 procent av lokalerna, framförallt för sin gymnasieskola. Fastigheten ligger i området ”Norra Staden”, Strängnäs största utvecklingsområde för bostäder.

Förvärvet av fastigheten är en av Stenvalvets största investeringar sedan företaget bildades 2010. Det är också det senaste tillskottet i den växande portföljen av skolfastigheter inom Stenvalvet.

- Strängnäs är en av de orter i Mälardalen som vi sökt investeringsmöjligheter i under en längre tid. Vi hoppas att kommunen skall se Stenvalvet som en naturlig samarbetspart som långsiktig ägare och utvecklare av lokaler för undervisning och omsorg. Med vår breda kompetens och långsiktiga satsning ser vi fram emot att få möjlighet att fortsätta utveckla fastigheten tillsammans med Strängnäs kommun. säger Sara Östmark, Affärsutvecklingschef på Stenvalvet.