Corvara i avtal med Kungsmontage Byggentreprenad

Foto: Corvara

Utvecklar 6 000 kvadratmeter omsorgsboende i Fittja

Avtalet omfattar håltagning för rör, ventilation och el, samt sågning för nya trappor i samband med påbyggnad av 4 våningar på befintlig centrumfastighet. Påbyggnaden skall bli 58 vård och omsorgsboende rum och även innefatta gemensamhetsytor på totalt ca 6 000 kvadratmeter. Fastigheten ligger i Fittja söder om Stockholm. Uppdraget förväntas vara slutfört under hösten 2017.

– Vi är självfallet mycket glada och stolta över förtroendet vi fått att leverera våra tjänster till Kungsmontage Byggentreprenad. I samband med förvärvet av Borrkompaniet har vi fått in viktig kompetens i bolaget främst inom håltagning. Det är en stor efterfrågan på våra tjänster och det ger oss självförtroende att satsa på investeringar för att utveckla och ytterligare stärka positionen som Sveriges ledande leverantör inom rivning och håltagning, säger Johan Brandt, arbetschef inom håltagning på Corvara.

– För oss är det viktigt att välja en entreprenör med erfarenhet, kunskap och ett gott rykte i branschen. Corvara visade i ett tidigt skede stort intresse för projektet. Deras anbud var genomtänkt och attraktivt, säger Peter Wikström, produktionschef på Kungsmontage Byggentreprenad.