Byggstart för ny centrumbyggnad vid Bulltofta friluftsstad

Bild: Midroc.

Nu står det klart att Midroc utvecklar Bulltofta friluftsstad, en ny stadsdel i Husie, Malmö. Området kommer att inrymma cirkaa 500 nya bostäder samt lokaler för verksamheter. Samtidigt byggstartar Midroc en ny centrumbyggnad som blir granne med de servicefunktioner som tidigare finns i området.

Den nya centrumbyggnaden kommer att inrymma två kommunala LSS-boenden, en banklokal på drygt 400 kvadratmeter samt ytterligare en lokal på 50 kvadratmeter.

Centrumbyggnaden byggs i ett integrerat bostadsområde med blandad bebyggelse samt med goda allmänna kommunikationer och serviceutbud. I omgivningen finns Bulltofta naturområde, affärer och annan närservice.

- Byggnaden kompletterar de centrumfunktioner som finns i Bulltofta friluftsstad, och adderar samtidigt fina arkitektoniska kvaliteter med sina tegelfasader och sitt moderna formspråk, säger Anders Koch, affärschef i Midroc.

Grundläggningsarbetena har påbörjats och hyresgästerna kommer att kunna flytta in i byggnaden i september nästa år.

- Detta är Midroc Constructions andra byggstart inom Bulltofta friluftsstad och som totalentreprenör är det givetvis hedrande att vi får fortsatt förtroende att utveckla området, säger Björn Niklasson, distriktschef i Midroc.

Hela området beräknas stå klart vid årsskiftet 2020/2021.

Fakta om Centrumbyggnaden

Byggherre: Midroc Property Development AB

Arkitekt: Fojab arkitekter

Entreprenör: Midroc Construction AB

Total yta: 3 000 kvadratmeter i 3-5 plan

Stomme och fasadtyp: betongstomme och tegelfasader

Byggtid: 2017-2018