Projekt: Punkthuset i Kvarteret Arkaden förnyar Sundbyberg

Arkaden blir ett landmärke med exklusiva lägenheter i centrala Sundbyberg. Bild: DinellJohansson Arkitekter
Högst upp i huset finns en takterrass där de boende kan umgås och koppla av. Bild: DinellJohansson Arkitekter
Andra kvartalet 2017 står Arkaden klart för inflyttning. Bild: DinellJohansson Arkitekter.

Projektpresentation i samarbete med AKTUELLA BYGGEN 

Centrala Sundbyberg genomgår för närvarande en omfattande förnyelse. Kvarteret Arkaden, som består av 71 bostadsrättslägenheter samt två lokaler, är en del av det nya Sundbyberg som växer fram. Arkaden är ett punkthus på tretton våningar med beräknad första inflyttning i maj 2017.

Arkaden ingår i Tobin Properties kvarter Sprängaren, som totalt omfattar 331 bostadsrättslägenheter samt en utveckling av den kringliggande stadsmiljön. På gatuplan i Arkaden planeras för ett bageri samt en blomsterbutik.

Lägenheterna består av mellan ett och fem rum och kök. Högst upp i huset planeras en gemensam grönskande takterrass med utekök, grill och orangeri. De boende kommer även att ha tillgång till en ateljé, ett cykelförråd med servicestation samt en gemensam övernattningslägenhet.

– Arkaden är vårt andra projekt i centrala Sundbyberg. Först byggde vi kvarteret Vintergatan och senare i år är det dags för första spadtaget för kvarteret Rio, som består av 169 lägenheter och ligger precis intill Arkaden. Även Rio kommer att ha kommersiella lokaler i bottenplan, säger Jami Ghofranifar, Tobin Properties projektchef för Sundbyberg.

Golvvärme i samtliga rum

Tobin Properties bidrar även till stadsutvecklingen genom att anlägga ett nytt torg, Lilla Torg, mellan Arkaden och Rio.

–I alla våra tre kvarter i centrala Sundbyberg satsar vi på påkostade och noga utvalda material. Vi satsar på en hög grundstandard och stora fönsterpartier i fasaderna. Vi väljer även att installera golvvärme i lägenheternas samtliga rum, vilket ger en bättre komfort jämfört med radiatorer, säger Jami Ghofranifar.

 

Fakta:

Arkaden, nybyggnad av flerbostadshus i Sundbyberg, etapp 2

Byggherre: Tobin Properties

Projektledare: AB Byggbesked

Projekteringsledare: Projektplanering Stockholm

Totalentreprenör: Q-gruppen Bygg

Arkitekt: DinellJohansson Arkitekter

Omfattning: 71 lägenheter

Projektkostnad: 170 miljoner kronor

Tidsram: Byggstart juni 2015, beräknad inflyttning maj 2017

 

Text: Annika Wihlborg