GDL bygger nytt centrallager för Kiviks Musteri i Kristianstad

I den nybyggda logistikfastigheten ska bland annat Kiviks Musteris centrallager ligga. Foto: GDL

I Snårarp, strax söder om Kristianstad, bygger GDL ett toppmodernt logistiklager som står klart i mars 2018. Första spadtaget till logistiklagret, där Kiviks Musteri blir en av hyresgästerna, togs i maj 2017. Byggnaden kommer att inrymma Kiviks Musteris nya centrallager av färdigvaror, torrt emballage samt kylda och frysta råvaror till produktion.

Text: Annika Wihlborg

–Nu har byggnationen pågått i drygt fyra månader. Vår totalentreprenör Logistics Contractor har fått stålstomme och väggar på plats och ägnar sig just nu bland annat åt gjutningsarbeten. Kiviks Musteri kommer att hyra drygt sextio procent av fastigheten. Resten planerar vi att hyra ut till andra kunder i livsmedelssektorn, som är stark i Kristianstadstrakten, säger Pär Landin, avdelningschef på GDL Logistik.

Kiviks Musteri är ett expansivt företag i behov av utökad lagerkapacitet. Att förlägga det nya centrallagret till Kristianstad är naturligt för Kiviks Musteri eftersom Kristianstad är den närmaste större staden.

Centrallager för färdiga produkter

I den nybyggda fastigheten planerar Kiviks Musteri att inrymma sitt nya centrallager. Lagret blir toppmodernt med olika temperaturzoner för kyl- och frysprodukter, modernt WMS-system för hantering av lagring, plock och pack samt utrymme för sammanlagt ca 18 000 pallplatser. I GDL:s uppdrag ingår också att sköta transporten till och från fabriken i Kivik och Kristianstad lagret samt stora delar av distributionen från lagret i Kristianstad till Kiviks Musteris kunder.

Kiviks Musteri planerar att lagra både färdiga produkter, kylda och frysta råvaror till produktion samt emballage på sitt nya lager i Kristianstad. För GDL passar också Snårarp strategiskt bra eftersom företaget sedan tidigare har logistikanläggningar på orten.