​Arkitema utökar med fyra svenska arkitektpartners

Bild: Arkitema.

Arkitema Architects utökar partnerkretsen med fyra svenska partners. Utnämningen trädde i kraft 1 januari och ska möta utvecklingen som Arkitema genomgått det senaste året med en allt viktigare svensk marknad för verksamheten.

Det nya året inleds med ett utnämnande av fyra nya svenska partners som betonar betydelsen av Arkitemas svenska verksamhet. Sedan etableringen i Sverige 2011 har kontoren i Stockholm och Malmö växt betydligt och står i dag för en väsentlig del av koncernens omsättning.

- Den svenska marknaden är väldigt viktig för Arkitema som koncern och våra svenska projekt är intressanta genom att ha en tydlig hållbarhetsprofil. Så det är med stor glädje vi i partnerkretsen kan välkomna våra nya svenska partners till gemenskapen och på så sätt säkerställa att den utveckling vi haft i Sverige kan fortsätta, säger Jørgen Bach, senior partner och affärsutvecklingsdirektör.

De fyra nyutnämnda på de svenska kontoren har alla haft ett stort inflytande i Arkitemas framsteg och nu utnämns två till partners samt två till associerade partners.

Kristina Peters, arkitekt SAR/MSA utbildad vid Kunstakademiets Arkitektskole i Köpenhamn är affärsområdeschef för Living i Stockholm och blir från 1 januari 2018 partner i Arkitema efter att ha varit associerad partner. Bland Kristina Peters projekt finns flera trähusprojekt som trähuskvarteret i Ör, Skogskvarteret i Ulleråker samt nya studentbostäder i Lappis, Lysosomen i Hagastaden och Täby Turf.

Håkan Sandhagen, arkitekt SAR/MSA utbildad vid KTH Arkitekturskolan i Stockholm är chef för segmentet Learning i Arkitemas Skandinaviska organisation och blir från 1 januari 2018 partner. Som partner är Håkan ansvarig för bland annat det nya utbildnings- och kulturnavet Nya Kungsberget i Linköping, Tiller Gymnasium i Trondheim och universitetsområdet Albano i Stockholm.

Eric Engström, arkitekt SAR/MSA utbildad vid Kunstakademiets Arkitektskole i Köpenhamn är affärsområdeschef för Living i Stockholm och blir från 1 januari 2018 associerad partner. Eric Engström har i sin roll som affärsområdeschef stått bakom bostadsprojekt som Sala backe i Uppsala, kvarteret Penninglandet i Täby och Kristineberg i Vallentuna.

Viktor Ahnfelt, arkitekt SAR/MSA utbildad vid KTH Arkitekturskolan i Stockholm är kreativ ledare för Health i Stockholm och blir från 1 januari 2018 associerad partner. Viktor Ahnfelt arbetar med Arkitemas större vårdprojekt i Sverige, bland annat Sahlgrenska Life i Göteborg, Danderyds sjukhus och Uppsala Akademiska sjukhus.