Isbana på Emporias takpark

Foto: Maria Nyman-Moritz

Emporias takpark som till ytan ofta jämförs med fyra fotbollsplaner får i stället en skridskobana att stå i fokus lördagen den 13 december. Då är det premiär för en isbana på takparken, öppen för alla med fri entré under köpcentrets öppettider.

Satsningen är ett samarbete mellan Emporia, Malmö stad, områdets fastighetsutvecklare och andra aktörer. Och på helgerna bistår Malmö Konståkningsklubb och Frilufsfrämjandet med en kostnadsfri skridskoskola.

- Hyllie är ett nytt centrumområde i södra Malmö som växer oerhört. Inte bara med nya byggprojekt, utan också med människor som arbetar, pendlar, besöker och bor i området. Det ser Emporia som en stor möjlighet och fick därför idén att anlägga Sveriges första isbana på en takpark med syfte att göra Hyllie ännu lite mer attraktivt för de som bor och lever här, säger Anders Börgdal, marknadschef på Emporia i ett pressmeddelande.

Den 220 kvadratmeter stora isbanan på takparken öppnar lördagen den 13 december och står tillgänglig för allmänhetens åkning under Emporias ordinarie öppettider hela vintersäsongen, så länge vädret tillåter. På helgerna kommer även en kostnadsfri skridskoskola hållas. För åkare som inte har egen utrustning finns skridskor och hjälm till uthyrning i anslutning till isbanan.Som helhet spänner Emporias takpark över en yta om drygt 27 000 kvadratmeter och anses vara en av de större i världen.

Takparken och isbanan är tillgänglig via snedbanehiss och trappa direkt från Hyllie stationsgata, från insidan av Emporia eller via rampen från parkeringshuset.