Ettelva omvandlar Lugnet

Bild: Ettelva Arkitekter AB

Den 18:e februari inleds skid-VM 2015 i Lugnet, Falun. Lugnets gestaltningskoncept har tagits fram av Ettelva Arkitekter på uppdrag av LUFAB.

Ettelva Arkitekter har tagit fram gestaltningskoncept för Lugnet. Syftet med uppdraget var enligt Ettelva  att skapa riktlinjer för att utveckla en gemensam karaktär för befintliga samt framtida tillskott av Lugnets bebyggelse.

Konceptet ligger som grund för ett uppdaterat gestaltningsprogram för nationalarenan Lugnet, som är centrum för nordisk skidsport med 57 riksidrotter. Ettelva Arkitekter har även tagit fram förslag på hur gestaltningskonceptet kan implementeras på en eller flera av Lugnets byggnader, bland annat VM-huset och vallabodarna som byggts inför skid-VM. Uppdraget bestod av att omvandla Lugnet, som tidigare upplevts som blåsigt, grusigt och anonymt, till ett omsorgsfullt arkitektoniskt utformat område som upplevs som en helhet.

– Det är väldigt roligt att som här i Falun bli anlitad tidigt i ett projekt av en engagerad beställare - två viktiga faktorer för att lyckas bra, säger Cecilia Hörngren, uppdragsansvarig arkitekt på Ettelva Arkitekter i ett pressmeddelande.