Nybyggt innovationscenter på Sandvik Coromant

Byggnadens uttryck avspeglar den högteknologiska verksamheten. Bild: Johan Skoog Arkitektkontor

Sandvik Coromant bygger om sin anläggning i Sandviken med test- och demoverkstad samt kontor. Projektets arbetsnamn är CIC, Coromant Innovation Center. Sandvik Coromant betraktar projektet som ett pilotprojekt, ett referensprojekt för företagets övriga anläggningar runtom i världen. Här ska Sandvik Coromants produkter visas och utvecklas.

På Coromant Innovation Center ska bland annat nya verktyg utvecklas i samråd med Sandvik Coromants kunder. Här ska utbildningar och demonstrationstillfällen äga rum. CIC ska eftersträva ett uttryck som avspeglar den högteknologiska verksamheten där företaget är ledande, såväl interiört som exteriört. 

– De stora inglasade partierna i verkstäderna skapar en god arbetsmiljö i verkstäderna. Byggnaderna är de första man möter som besökare till Sandviken och Sandvik. Byggnaderna ska profilera företaget och visa en hög grad av high-tech och innovation för sina besökare, säger Johan Skoog på Johan Skoog Arkitektkontor.

– I projekteringen har vi särskilt lyft frågor som arbetsmiljö. Stor hänsyn har tagits till ljud, vibrations och klimatproblematik i känslig miljö, säger Johan Skoog.