Link vinner dubbla upphandlingar för KI

Torbjörn Windseth, huvudansvarig för arbetet samt avdelningschef för LINK arkitekturs kontor i Umeå.

Link arkitektur, har vunnit två anbud rörande inredningsarkitekttjänster för forskningsmiljöer på Karolinska Institutet. Det gäller dels ett anbud rörande ombyggnad respektive nybyggnad av ett laboratorium i Huddinge, dels ett anbud för Speciallabb KM-B i Solna. 

Den första upphandlingen rörde ombyggnad av laboratorium i Huddinge, det KI givit arbetsnamnet ”Framtidens laboratorium” och en ny byggnad. Den andra upphandlingen rörde Speciallab KM-B i Solna.

– Målet för projekten i Huddinge är att KI ska få en forskning i världsklass och att det ska locka forskare från hela världen, säger projektledare Peter Allestam på Karolinska Institutet i ett pressmeddelande. Och för att lyckas med detta måste vi skapa miljöer som erbjuder de bästa möjliga samverkansformerna för forskning och utveckling. 

Projekten rörande Huddinge omfattar cirka 20 000 kvadratmeter och Link arkitekturs inredningsarkitekter kommer att vara med i arbetets alla skeden från programhandlings- och systemhandlingsskede till bygghandlingsdelen. Avtalet som undertecknades vid årsskiftet är på tre år med en option på två års förlängning. Labbet är preliminärt tänkt att stå färdigt vid årsskiftet 2016-2017.

– Det här är ett prestigeuppdrag med ett nationellt intresse och vi är förstås mycket glada över att Karolinska Institutet ger oss detta förtroende, säger Torbjörn Windseth, huvudansvarig för arbetet samt avdelningschef för LINK arkitekturs kontor i Umeå. Extra glada är vi över det faktum att kunden vågat vikta kompetens, referenser och organisation så högt i denna upphandling. Det är ingen självklarhet. Ofta får priset spela en alltför stor roll.

Projektet speciallabb KM-B omfattar cirka 12 500 kvadratmeter. Avtalet rörande detta projekt är på fyra år med option på två års förlängning och innebär att Link kommer att ansvara för all inredningsprojektering även här.