Lidingö – bygge av populära ägarlägenheter igång

Den 14 november togs det första spadtaget för ägarlägenheterna i det tidigare AGA-området på Lidingö. JM har i ett samarbete med ETTELVA Arkitekter ritat 36 lägenheter, skriver ETTELVA Arkitekter i ett pressmeddelande.

I det tidigare AGA-området, Dalénum, ska en ny stadsdel växa fram med bostäder, arbetsplatser och matställen. Sammanlagt kommer 1000 bostäder byggas, och vissa av de gamla industrilokalerna integreras.

 Kvarteret ska passa in med den gamla industribebyggelsen och industrikaraktären ska renodlas. En strandpromenad kommer förädlas vid vattnet.

– Det är spännande att vara med och utveckla boendeformen och att få göra det i en så intressant historisk miljö som Dalénum, säger Johan Roos, handläggande arkitekt på ETTELVA Arkitekter.

Bostäderna består av ägarlägenheter. Boendeformen gör det nu möjligt att äga och ha lagfart på sin egen lägenhet i ett flerbostadshus – samma som med radhus. Ägarlägenheter har kunnat öppna upp en ny form av ägande och en friare marknad för andrahandsuthyrning.

– I nära samarbete med ETTELVA Arkitekter har vi arbetat fram en ny och genomtänkt produkt som mottagits mycket väl på marknaden, säger JMs projektledare Olof Pettersson Herold.