Emporia utsedd till Årets BREEAM-fastighet

Steen & Ströms Emporia tilldelades utmärkelsen Årets BREEAM-fastighet på Sweden Green Building Awards den 10 november, rapporterar företaget i ett pressmeddelande. 

– Under hela arbetet med Emporia har hållbart byggande varit en ledstjärna. Den här utmärkelsen är ett kvitto på att vi lyckats, säger Christer Arnesson, Property Management Director på Steen & Ström i Sverige.

Utmärkelsen Sweden Green Building Award har tagits fram fram av Sweden Green Building Council, med syftet att belöna de bästa projekten som har certifierats under det gångna året – och samtidigt erkänna personer och organisationer som arbetar med hållbart byggande i Sverige.

– Det är många som arbetat väldigt länge med att utveckla Emporia till det uppskattade köpcentrum det är i dag. All uppmärksamhet nationellt och internationellt är sporrande, säger Frederik Ekelund, Center Manager på Emporia.

Motivering för årets vinnare Juryns motivering för årets vinnare var bland annat om hur dem med studiebesök spridit kunskap om Breeam och hållbarhet. – Steen & Ström har visat att certifiering i Sverige ligger i framkant och genom sitt kontaktnät ut i Europa och som medlemmar i Gresb har de ordnat ett stort antal studiebesök och därigenom spridit kunskap om Breeam och hållbarhet. Emporia har med sin takpark och sitt internationellt stora genomslag blivit en reklampelare för Breeamcertifiering i Sverige.

Prisutdelningen ägde rum på galamiddagen i Gyllene salen på Stockholms stadshus den 10 november.