En klimatanpassad och fossilbränslefri stadsdel

I ett av Stockholm stads miljöprofilerade områden - Norra Djurgårdsstaden, ska Bravida utföra samtliga installationer inom vs och ventilation.

 

JM Entreprenad bygger nya bostäder för HSB Bostad och Riksbyggen.

– Detta är viktiga projekt för JM Entreprenad. Det handlar om att leva upp till höga miljökrav, och då är det viktigt med ett gott samarbete. Den här gången valde vi Bravida, eftersom de har de resurser som krävs för denna typ av projekt och dessutom har erfarenhet av totalentreprenader, säger Eva Meckbach, projektchef på JM Entreprenad.

De övergripande ekologiska målen för området är en klimatanpassad och fossilbränslefri stadsdel 2030 där koldioxidutsläppen understiger 1,5 ton per person och år till 2020.

– I miljöklassade byggnader blir installationerna en väldigt viktig del. I vanliga bostäder kan vs och ventilation vara stora energitjuvar. Här kommer vi att fokusera på att skapa synergieffekter mellan installationerna och bidra till att hålla ned koldioxidutsläppen. Vi ser fram emot att jobba med JM Entreprenad, många av våra projektledare uppskattar deras fokus på miljö och säkerhetstänk, säger Christer Tronje, avdelningschef Ventilation Infrastruktur på Bravida.

Projektstarten är beräknad till hösten 2017 med planerad leverans årsskiftet 2018/2019. Projektet kommer att sysselsätta runt åtta Bravidamedarbetare.