Branschen möts på Scale-Up

Representanter för ABB, Eon och Fortum samt 14 småbolag inom miljöteknikområdet, möttes nyligen på ett event som anordnades av projektet Scale-Up under branschmässan Elfack på Svenska Mässan i Göteborg.

Syftet var bland annat att matcha de stora företagens behov med de små företagens innovationer.

– Vi måste utvecklas och därför söker vi partners som vi kan arbeta och utveckla samarbeten med. 20-minutersmöten är ett väldigt bra sätt att mötas på, säger Catarina Naucler, R&D Manager på Fortum Sverige.

Scale-Up vill koppla samman små och medelstora företag med storföretag och leds i Sverige av RISE och Cleantech Inn Sweden.

– Det är hedrande att vara utvald och få denna chans, det ger oss som är ett litet värmländskt företag stora möjligheter, säger Niklas Nyström från Soletaer, som kombinerar solvärme med värmepumpar.

Scale­Up är ett EU­finansierat projekt som hjälper stora företag att hitta samarbeten med mindre innovationsföretag inom miljöteknikområdet. Nätverket finns i Sverige, Norge, Danmark, Tyskland, Holland, Belgien och Storbritannien. Den svenska delen av projektet leds av RISE tillsammans med Cleantech Inn Sweden, med finansiering från Västra Götalandsregionen och Region Värmland.