NCC bygger 38 hyresrättsradhus i Skellefteå

Foto: Arkinova

NCC kommer på uppdrag av Heimstaden att bygga radhus med 38 hyresrätter i Skellefteå. Byggstart sker i augusti 2020 och bostäderna beräknas stå klara i december 2021.

– Skellefteås kommun växer och behovet av fler lägenheter i olika typer av boendeformer gjorde att radhusbygget passade perfekt in i området. Att kunna erbjuda hyresrätter i en småskalig och familjär miljö med huskänsla, känns helt rätt för oss, säger Mikael Petersson, projektledare Heimstaden.

Radhusen kommer byggas på Skiftesgatan i Anderstorp, i utkanten av centrala Skellefteå. De 38 hyreslägenheter kommer att fördelas i fyra huskroppar med två plan vardera. Lägenheterna får 2-3 rum och kök, med en yta på 58 till 66 kvadratmeter. Mellan husen byggs loftgångar och i bottenplan byggs uteplatser.

– Det är jättekul att det sker så många projekt i Skellefteå just nu och att vi får bidra till att skapa fler hyresbostäder i staden. Om en månad sätter vi spaden i marken för de markförberedande arbetena medan byggnationen startar efter sommaren, säger Peder Dahlberg, projektchef NCC Building Sweden.