På Universitetsholmen, Malmö byggs ny modern gymnasieskola

Illustration: Här!

Nu kan ett första spadtag tas för en ny gymnasieskola på Universitetsholmen. På sitt sammanträde i dag beviljade stadsbyggnadsnämnden bygglov för skolan som ska rymma 1500 elever.

Gymnasieskolan kommer att uppföras på Universitetsholmen intill Teknikens och Sjöfartens hus i anslutning till Citadellsvägen. Byggnaden får fyra våningar i ljust tegel och en sammanlagd yta på cirka 14 800 kvadratmeter. Här kommer det att finnas basrum för klasser, matsal, personalrum och gemensamma utrymmen. Skolan kommer att omgärdas av välkomnande utemiljöer och i områdets norra del planeras det för en större social yta och gröna rum med bland annat bollplan och utegym.

Den nya gymnasieskolan ska vara inflyttningsklar till höstterminen 2024.

– Behovet av gymnasieskolor ökar i takt med att antalet unga ökar och jag är glad att vi inom kort kommer att kunna erbjuda en ny, modern skola i centrala Malmö. Samtidigt läggs ännu en pusselbit till Västra Hamnen som bit för bit blir en allt mer blandad stadsdel och som byggs ihop med stadens äldre delar, säger Sofia Hedén (S), stadsbyggnadsnämndens ordförande.

– I takt med att Malmö växer så behöver vi rusta upp, bygga om och bygga ut stadens gymnasieskolor. Universitetsholmen är hem åt en sådan ny gymnasieskola, där elever kommer att kunna förkovra sig i toppmoderna studiemiljöer samtidigt som kopplingen till det gamla Malmö finns kvar, säger Lars Hellström (L), stadsbyggnadsnämndens vice ordförande.