Nytt bostadsprojekt byggs av Peab i Hoten, Norge

Foto: Peab

Peab har fått i uppdrag att bygga bostadsprojektet Bankløkka i Indre Havn i Horten. Utvecklare och byggherre är Conceptor Bolig AS och kontraktssumman uppgår till 180 miljoner norska kronor.

2020 lämnade Peab över de första 51 lägenheterna i Horten Havneby. Bankløkka är den andra fasen av projektet och består av 61 lägenheter och ett radhus på 123 kvadratmeter.

– Vi uppskattar det förnyade förtroendet från Conceptor Bolig. För oss som samhällsbyggare betyder det mycket att vara en viktig aktör i omvandlingen av Inre hamnen från ett något slitet affärsområde till ett modernt och attraktivt bostadsområde, säger regionchef Terje Kaasa Larsen på Peab.

Bankløkka har utvecklats i ett samspel mellan Conceptor Bolig och Peab, med erfarenheter från samarbetet i Horten Havneby. Miljö och klimat har varit en central del i planeringen och projektet ska bland annat anslutas till fjärrvärme från Skagerak Varme.

– Det har varit ett mycket bra samarbete med Peab i samband med den första byggetappen. Därför är det naturligt för oss att fortsätta samarbetet under projektets andra byggskede. Horten Havneby har dessutom fått mycket uppskattning, säger Frank Johannessen, projektledare för Horten Havneby i Conceptor Bolig AS.

Projektstart beräknas till mars 2022 och väntas vara klart för överlämning två år senare.

Projektet orderanmäls i det fjärde kvartalet 2021.