Foga utomhus i byggnader med ett perfekt resultat

Foto: Bostik

Vad ska du tänka på och vilken fogmassa passar bäst för fogning eller tätning utomhus i byggnader? Bostiks nya högflexibla hybridtätningsmassa H985 Seal’N’Flex Weather Shield är framtagen i enlighet med nordiska krav och riktlinjer från Fog- & Brandskyddsföretagen. För att du som professionell användare ska kunna lita på ett perfekt resultat.

Att tänka på före fogningsarbetet:

Säkerställ ett optimalt resultat vid fogning utomhus genom att följa Fog & Brandskyddsföretagens* anvisningar. Enligt montageanvisningen för ”fogning mellan fasadelement av betong” ska följande kontrolleras innan fogningsarbetet påbörjas.

  • Fogbredd
  • Fogytornas hållfasthet och lämplighet ur vidhäftningssynpunkt
  • Dränerings- och ventilationsanordningar
  • Värmeisolering

Fogmassan ska uppfylla kraven enligt klass F 25 LM i EN 15651-1.

Läs alla montageanvisningar på fbforetagen.se 

Unik hybridfogmassa med låga emissioner

Bostik H985 Seal’N’Flex Weather Shield  är en unik, högflexibel hybridfogmassa utan ftalater, tenn och lösningsmedel med lågt töjningsmotstånd. Produkten är särskilt framtagen som en universaltätningsmassa för bygg- och expansionsfogar i fasader/väggytor eller andra horisontella ytor och golvfogar/gångbanor där extremt låga emissioner krävs. Den elastiska fogmassan är mycket lätt att applicera och är praktiskt taget luktfri. Optimal för utomhusbruk men fungerar lika bra inomhus. Produkten är lätt att bearbeta och lämpar sig speciellt i projekt där mycket fogarbete ska avverkas på kort tid. Perfekt vidhäftning utan primer på de flesta underlag, inklusive fuktiga underlag.

CERTIFIERINGAR

  • Emicode EC1 Plus
  • M1
  • F-EXT-INT-CC 25LM
  • PW-EXT-INT-CC 25LM

För ett felfritt resultat - använd Bostik H985 tillsammans med Bostiks tillbehör för fogning

Bostik bottningslist

Bostiks bottningslist finns i flera olika dimensioner för bottning i samband med fogning av rörelsefogar.

Bostik glättningsvätska - T500 Finishing Soap

Bostik T500 Finishing Soap är en biologiskt nedbrytbart neutral glättningsvätska som är redo att användas direkt. Den används för att jämna ut applicerade fogmassor innan torkning.

Om Bostik

Bostik är en global ledande specialist inom industriell tillverkning samt på bygg- och konsumentmarknaderna. I mer än ett århundrade har Bostik tillverkat innovativa lösningar som är smarta och anpassningsbara till det som formar människors vardag. Bostik ingår i kemikoncernen Arkema.

Läs mer om Bostik HÄR!

Kontakta Bostik:
+46 42 19 50 00
info.se@bostik.com
Bostik AB | Strandbadsv. 22 | Box 903 | 251 09 Helsingborg

Foton: Bostik AB

*Fog & Brandskyddsföretagen är en organisation för entreprenörer, leverantörer och konsulter. De arbetar för rätt konstruktion av fogar, säkra materialval av fogmassor, rätt konstruerade brandtätningar och fackmannamässigt arbetsutförande av fogning och tätning i byggnader. https://fbforetagen.se/