Kvarteret Narcissen i Boden - Skyltfönster mot resten av landet

Foto: Bodens kommun

Bodens kommun har fått en köpare till ett av stadens mest attraktiva kvarter. Där vill bostadsbolaget göra Boden till ett skyltfönster mot resten av Sverige.

Covitum AB har fått förköpsrätt (markanvisning) till kvarteret Narcissen i centrala Boden.

Bodens kommun och företaget har en längre tid diskuterat utvecklingspotentialen för området och där har Covitum presenterat ett förslag som sticker ut. Ett koncept som både handlar om hållbart byggande och hållbart boende.

Företaget hoppas nu att etableringen i Boden ska bli ett skyltfönster för konceptet på andra platser i Sverige och att fler inom branschen ska se fördelarna med att tänka hållbart i fler led än det materiella.

– Vi kan inte tänka oss en bättre plats att genomföra den här satsningen på än i Boden. Det är en av landet mest spännande städer utifrån allt som händer där. Vi vill skapa ett kvarter som bodensarna ska kunna känna sig stolta över. Vi tror också att vårat koncept ligger helt rätt med tanke på att det kommer flytta dit människor som kanske har sin familj och släkt på en annan ort, säger Ingvor Sundbom, grundare och vd vid Covitum .

– Covitums hållbara satsning och koncept går i linje med vår vision som vi kallar: Det goda livet. Det är ett bostadsprojekt som är unikt, inte bara för Boden utan för Sverige. Att de väljer att använda Boden som ett skyltfönster mot resten av landet visar också på hur attraktivt det är att bygga här, säger Claes Nordmark, kommunalråd i Boden.