Lisebergs lekfulla och innovativa upplevelsehotell invigs 2023

Det nya hotellet beräknas stå klart 2023, då nöjesparken Liseberg firar 100-årsjubileum.

I oktober 2019 togs det första spadtaget till den inledande delen av Lisebergs expansionsplaner som inkluderar såväl hotell som nöjespark. Liseberg Grand Curiosa Hotel invigs våren 2023, lagom till den anrika nöjesparkens 100-årsjubileum. Det blir ett innovativt och annorlunda hotell som förmedlar en tydlig nöjesparkskänsla till gästerna. Året därpå, 2024, står även Lisebergs nya storslagna vattenpark Oceania klar, vilket ytterligare förväntas stärka nöjesparkens attraktionskraft som en mångsidig destination.

AV: ANNIKA WIHLBORG | FOTO: QARRYFOLD STUDIO/LISEBERG

Det nya tematiserade upplevelsehotellet Liseberg Grand Curiosa, som byggs av NCC vid Lisebergs södra entré, ska bli Sveriges mest fantasifulla familjehotell, en helhetsupplevelse med barnens upptäckarlust i centrum. Ambitionen är att erbjuda en hotellupplevelse utöver det vanliga med överraskningar för såväl stora som små. Några inredningsdetaljer som sticker ut är en fullt fungerande ponnykarusell från 1923 i restaurangen samt en rutschkana som tar besökarna från andra våningen rakt ner i lobbyn. Här får fantasin fritt spelrum, inte minst för de små gästerna.

Liseberg Grand Curiosa Hotel kommer att bestå av 457 rum, restaurang samt en takbistro.  På hotellet planeras även för en mindre mötesanläggning samt gym. Här planeras även en storskalig restaurang med 790 sittplatser samt 130 uteplatser och en takbistro med 220 sittplatser och 180 uteplatser.

 

bild
På Oceania byggs totalt fjorton olika vattenattraktioner av varierande karaktär.

Oceania ska leverera storslagen vattenupplevelse

Lisebergs nya vattenpark, som även den byggs av NCC och har fått namnet Oceania, ska när det står klar kunna leverera en storslagen vattenupplevelse med en badyta på drygt 6000 kvadratmeter inomhus och 4000 kvadratmeter utomhus, med totalt fjorton olika vattenattraktioner av varierande karaktär, exempelvis familjeflod, vårpool samt vattenlek för olika åldrar. Oceania blir när den står klar en av Europas största vattenparker, enligt Clara Nilsson, kommunikatör för Lisebergs jubileumsprojekt.

 

Såväl Liseberg Grand Curiosa Hotel som vattenparken kommer att få en helt unik tematiserad inredningsstil som hämtat inspiration från Göteborgs historia och Ostindiska kompaniet i kombianaton med Lisebergs unika DNA. För hotellets exteriöra arkitektoniska utformning står Wingårdh Arkitekter och för den interiöra utformningen står Lisebergs egna medarbetare.

bild
Oceania blir en storskalig vattenpark som kommer att vara öppen året runt.

Vattenparken Oceania står klar 2024

Vattenparken, hotellet och nöjesparken i kombination väntas attrahera många nya turister till Göteborg under de kommande åren. Oceania kommer att vara öppet året runt och blir ett utflyktsmål även för göteborgarna. Byggnationen av Oceania inleddes i november 2020. Byggarbetet fortskrider enligt plan och Oceania kommer att stå klart under 2024. Vattenparken är dimensionerad för att kunna ta emot drygt 500 000 gäster per år. Hotel Grand Curiosa och Oceania är Lisebergs hittills största satsning, en storskalig investering som ska stärka såväl Liseberg som Göteborg i egenskap av en attraktiv destination.

bild
Liseberg Grand Curiosa Hotel blir ett lekfullt och nyskapande upplevelsehotell med barnens upptäckarlusta i fokus.

bild