Seniorboendet BonTop Mölnlycke slår upp dörrarna

Seniorboendet BonTop Mölnlycke. Foto: Ulf Celander

Seniorboendet Brf BonTop i Mölnlycke centrum i Härryda kommun öppnar. Här har Bo Aktivt uppfört 87 seniorlägenheter, 1–3 rok, 41–99 kvm som erbjuder möjligheter till aktiviteter, gemenskap och en boendeform med höga mervärden. Brf BonTop Mölnlycke är Bo Aktivts första, men arbete med nya anläggningar pågår också bl.a. i Helsingborg, Öckerö och Tyresö.

Lägenheterna har grupperats runt en 1 200 kvm stor vinterträdgård som erbjuder en varm, grönskande plats med sommar året om. Till BonTop hör också en stor samlingslokal och en wellnessdel med gym, bastu, pool och behandlingsrum. Även om BonTop erbjuder en lugn och trevlig miljö, ligger anläggningen faktiskt i hjärtat av staden och under BonTop finns både butiker och ett stort garage.

bild
Foto: Ulf Celander

– Det här är ett efterlängtat tillskott på bostadsmarknaden, både för Härryda och Göteborgsområdet, men också för Sverige. Gruppen äldre blir större, men samtidigt kräsnare och vi erbjuder en boendetyp som länge saknats – lägenheterna var slutsålda för mer än ett år sedan. Bo Aktivts koncept innebär bostäder med hög arkitektonisk klass och smarta lösningar. Anläggningens hjärta är den stora vinterträdgården där man kan umgås och njuta av sommar hela året, säger Ulf Spennare, vd på Bo Aktivt i Sverige AB.

bild
Foto: Ulf Celander

– Bo Aktivt bygger inifrån och ut och vi anpassar konceptet till varje plats. BonTop i Mölnlycke ligger mitt i staden och inordnar sig i den befintliga strukturen. I bottenvåningen ligger butiker och för en förbipasserande på gatan är det egentligen inget som avslöjar vad som finns här uppe, säger Ulf Spennare.

– Det här är vår första anläggning och jag är lika stolt som våra nyinflyttade är nöjda. Vi arbetar med fler anläggningar, bland annat i Ödåkra utanför Helsingborg, på Öckerö, på Särö i Kungsbacka och i Tyresö utanför Stockholm. Vår ambition är att utveckla Sveriges ledande seniorboenden och vi vill etablera oss på många fler platser. Vi är flexibla och konceptet kan lätt anpassas till olika platser och olika strukturer, mitt i stan som här eller bland villorna vid havet, avslutar Ulf Spennare, vd på Bo Aktivt i Sverige AB.

bild
Foto: Ulf Celander