Tuve Bygg bygger om gammalt hus i Bromma

Foto: Tuve Bygg

På Ulvsundavägen i Bromma, Stockholm bygger Tuve Bygg om ett gammalt hus om cirka 3 600 kvm, där Ford och Hedin Bil ska flytta in. Resultatet ska bli en modern bilanläggning med försäljning av både nya och begagnade Fordbilar i två våningar med showroom och kontor på det övre planet och serviceverkstad med plats för 12 bilar i markplan.

I samband med ombyggnaden så får både interiören och exteriören ett nytt uttryck och optimeras för att möta framtidens och Hedin Groups krav på en modern bilanläggning.

bild
Foto: Tuve Bygg

”Projektet i Bromma är en ombyggnad av ett äldre hus där utmaningarna är flera. Vi ska bland annat sätta in nya stora glaspartier som går över bjälklagskanten mellan plan 1 och 2, samtidigt som vi har en hyresgäst med pågående verksamhet i en annan del av huset”, säger Marcus Ahlberk, arbetschef på Tuve Bygg i Stockholm.

Hyresgästen Hedin Bil är Sveriges största återförsäljare av nya bilar med över 30 bilmärken samt en av landets största inom begagnade bilar med över 100 anläggningar runt om i Sverige. Satsningen på Bromma är strategiskt viktig för Ford Sverige, som ingår i Hedin Group, då man ser en tillväxt i området samt en utveckling mot en mycket intressant handelsplats.

Anläggningen beräknas vara klar för inflyttning hösten 2023