OBOS byggstartar de första lägenheterna i kvarter Elverkshuset, Nacka

Elverkshuset. Foto: OBOS

Startskott för bygget av de första 60 lägenheterna i kvarter Elverkshuset, mitt i centrala Nacka. Här finns allt i från välplanerade ettor till större femrummare med uthyrningsdel. Dessutom kommer en del av bostadsrätterna erbjudas med OBOS Deläga, som innebär att köparen betalar halva bostaden, eller mer, och bor i hela.

- Det är en utmanande tid, men vi är glada över att vi nu kan sätta i gång. Som medlemsorganisation, med över 500 000 medlemmar i Norge och Sverige, har vi ett uppdrag att leverera bostäder även när marknaden är osäker. Vi arbetar långsiktigt, tror på projektet och ser fram emot att vara en del av Nackas utbyggnad framöver, säger Sofia Ljungdahl, vd OBOS Nya Hem.

bild
Foto: OBOS

HMB Construction, som ansvarar för bygget av de 60 lägenheterna i Brf Ampere, den första av flera bostadsrättsföreningar, ser också positivt på byggstarten.

- Vi imponeras av att OBOS i dessa utmanande tider fortsätter att skapa projekt och bidra till samhällsutvecklingen. Det visar en framtidstro, som vi delar och gärna bidrar till, säger Krister Karlsson, vd för HMB Construction

Totalt kommer Elverkshuset bestå av cirka 330 moderna bostadsrätter, varav cirka 20 procent kommer att erbjudas genom OBOS Deläga. Med OBOS Deläga köper medlemmen halva bostaden medan resterande del ägs tillsammans med OBOS. Eftersom både lån och krav på kontantinsats blir upp till 50 procent lägre ökar andelen tillgängliga bostäder för de som med dagens krav inte kan köpa en bostadsrätt.

bild
Brf Amperes terrass. Foto: OBOS

- Med dagens hårda kreditkrav har de som är i störst behov av ett ägt boende sämst förutsättningar att finansiera det. Genom OBOS Deläga delar köparen både risk och kontantinsats med oss, säger Sofia Ljungdahl.

Inflyttning planeras till första kvartalet 2025.