S. Property Group och Blooc byggstartar nya par- och radhus i Brobyholm

S. Property Group och Blooc tar ett första spadtag. Foto: Blooc och S. Property Group

Blooc blir den femte fastighetsutvecklaren att engagera sig i investment och fastighetsbolaget S. Property Groups satsning på framtidens samhälle Brobyholm. Tillsammans kommer de två bolagen att utveckla 26 par-och radhus i etapp 1. Bostäderna kommer variera i storlek från 76 m2 till 99 m2 och stå redo för inflytt 2024/2025.

”Alla projekt från Blooc är ritade av våra egna arkitekter. Det gör att inget lämnas till slumpen i våra kvarter, det skall kännas Blooc ända ner till den unikt framtagna badrumspendeln. I Brpobyholm planerar vi för hus i två storlekar, 76 kvm och 99 kvm, som placerats längst kvartersgatan i form av radhus, gavelhus och parhus. Genom att förskjuta husen mot varandra och arbeta med olika fasader och taklutningar kommer vi accentuera det egna hemmet och fånga upp känslan i det intilliggande gamla Krutbruket. Utöver vårt osvikliga fokus på att gifta ihop hög nivå på arkitektur/design med moderna funktionella bostäder så arbetar vi hårt för att nå klimatneutrala bostäder 2030 vilket kommer synas i projektet i Brobyholm.  – Stefan Gustavsson, VD och Grundare för Blooc.

bild
Stefan Gustavsson, VD och Grundare för Blooc och Keyvan Houshmand, VD för S. Property Group. Foto: S. Property Group

Blooc sluter an till den tidigare skaran av fastighetsutvecklare Vernum fastigheter, Aros bostad, OBOS Kärnhem och Samfastigheter som gemensamt utvecklar 250 bostäder och en förskola under etapp 1 i det nya samhället Brobyholm strax utanför Åkers Styckebruk, Strängnäs kommun.

”Brobyholm träffar en perfekt balans med cykelavstånd till Läggesta station och därifrån snabba pendeltåg till Stockholm med en unik kulturhistorisk plats invid Krutbruket omfamnad av rik vildmarksnatur. Här finns goda förutsättningar att leva ett modernt liv utanför stadskärnan men med alla bekvämligheter som finns i staden. Det är därför vi tror så mycket på Brobyholm.” fortsätter Stefan.

Visionen med Brobyholm är att skapa ett miljömedvetet samhälle där man kan leva i samklang med naturen med låga klimatavtryck och genomgående smarta lösningar och uppkopplade hem som underlättar och bjuder in till en hållbar livsstil.

Keyvan Houshmand, VD för S. Property Group kommenterar samarbetet:

”Med Blooc har vi hittat en aktör som perfekt kompletterar de redan existerande bostadsutvecklarna i genom en bra bostadsmix. Med ett starkt fokus på design och hållbara materialval känns Blooc som en självklar partner för projektet. Bara det faktum att de har etablerat solceller på taken som standard för bostadsprojekt från 2023 visar att deras filosofi passar som handen i handsken med det större konceptet vi vill förmedla i Brobyholm”

bild
Källa: Blooc och S. Property Group