Hagastadens metallskimrande skyltfönster vid E4:an – är inflyttat och klart

Fastigheten har miljöcertifierats enligt BREEAM nivå excellent.

Våren 2022 stod kontorshuset Life City i Hagastaden i Stockholm klart. Visionen är att Life City ska bli ett nytt centrum för affärsutveckling kopplat till vård och forskning. Fastighetens placering ovanpå E4:an innebär att den exponeras för de drygt 200 000 människor som dagligen passerar förbi.

AV: ANNIKA WIHLBORG | ILLUSTRATION: ATRIUMLJUNGBERG, GATUN ARKITEKTER

AtriumLjungberg var byggherre för Life City, som har ritats av Gatun Arkitekter. Fastighetens gestaltning karakteriseras av en  gnistrande  metallfasad som skiftar karaktär i takt med ljusets skiftningar över dygnet. Olika delar av fasaden har fått sin specifika uppsättning av perforerade metallkassetter som svarar upp till varje väderstrecks specifika solinstrålning. Life City består av sju våningsplan ovan mark samt två källarplan som till största delen består av garage. I fastigheten finns även en restaurang för 300 personer, cykelgarage, omklädningsrum samt utrymmen för fysisk aktivitet. Ett stenkast från Life City planeras dessutom en ny tunnel-banestation. 

bild
Fastighetens gestaltning karakteriseras av en gnistrande metallfasad som skiftar karaktär i takt med ljusets skiftningar över dygnet.

DYNAMISK MÖTESPLATS MED FOKUS PÅ LIFE SCIENCE

Fastigheten har miljöcertifierats enligt  BREEAM nivå excellent och var dessutom en av två  finalister när utmärkelsen årets BREEAM- byggnad skulle utses av Sweden Green Building Council.  Tanken är att Life City, som består av drygt 27 700 kvadratmeter uthyrningsbar yta, ska fungera som en dynamisk mötesplats  mellan näringsliv, forskningsaktörer samt offentliga aktörer. Bland hyresgästerna finns bland annat Academic Work, Immedica Pharma samt 10x Genomics. ■

bild